Close
5063 CK Oisterwijk Gerard van der lindenstraat 10
06–50214326 info@schoonheidssalonjeannievervaart.nl

Elk apparaat is veilig als kennis en ervaring aanwezig is!
Je wilt overbeharing verwijderen en kiest voor een duurzame methode. Dit kan o.a. IPL (flitslicht) zijn.
Niemand kan garantie geven op het definitief weg blijven van de haren. Daarom mag je eigenlijk niet spreken over definitief ontharen maar duurzaam ontharen. Echter is het wel zo dat de haartjes die vernietigd zijn niet meer kunnen groeien. Uit ervaring blijkt dat met flitslicht of laser het maximale resultaat na 6 tot 8 behandelingen wordt bereikt indien er sprake is van cosmetisch ontharen.

Er zijn veel verschillende soorten IPL apparaten en lasers die gebruikt worden voor ontharing. Het belangrijkste is de kennis en ervaring van de behandelaar.

IPL = Intense Pulsed Light:
Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma (1 x 5 cm groot) naar de te behandelen plek geleid. Donker haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om de haarfollikel te vernietigen. De behandelde haarfollikel kan zich niet meer herstellen, waardoor haargroei niet meer mogelijk is. De haar moet echter wel in de juiste groeifase in de haarfollikel aanwezig zijn. Deze groeifase noemen we de “anagene” fase. De haar heeft dan maximaal contact met de haarfollikel. Haren in andere groeifasen moeten dus wachten tot de “anagene” fase om behandeld te worden.

Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haar te krijgen wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk van de IPL na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied. De goed IPL heeft meestal een spotgrootte van 1 x 5 cm. Hierdoor is het mogelijk grote oppervlakten snel te behandelen en kunnen per flits tientallen haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden.

Heel belangrijk is ook de golflengtes van het licht waarmee gewerkt wordt. Veilige golflengtes liggen tussen de 600 en 950 Nm ( Nanometer ). Onder de 600 Nm absorbeert bloed licht en wordt vervolgens opgewarmd, waardoor vaten stuk kunnen gaan en blauwe plekken kunnen ontstaan. Boven de 950 Nm absorbeert water licht en gaan we de huid verwarmen omdat ons lichaam nou eenmaal veel water bevat. Ook hier ontstaat dan een groot risico op bijwerkingen, denk dan aan bv. blaarvorming.

Effectiviteit
De effectiviteit van de behandeling met het IPL-systeem is afhankelijk van de absorptie van licht in het haarpigment en de huidskleur. De behandeling is het meest effectief bij donkere haren en lichte huid.

Vergelijk het met een witte en een zwarte auto die je buiten in het volle zonlicht zet. De witte auto blijft relatief koel en de zwarte auto zal heel warm worden. Zo werkt het ook met blonde en donkere haren.

Heel belangrijk is ook de interval tussen de behandelingen. De niet behandelde haren hebben de tijd nodig om te groeien. Het bestaat niet om binnen bv. 2 weken voldoende haren te hebben voor een volgende behandeling. Hou minimaal 5 weken aan voor een volgende behandeling. Te kort op elkaar behandelen is alleen maar een belasting voor uw portemonnee !!!
Veilige techniek tegen ongewenste haargroei

Er is een veilige techniek om ongewenste haargroei en overbeharing duurzaam te verwijderen. Ontharen met de Ellipse-methode werkt met gedoseerde lichtflitsen, die honderden haarzakjes tegelijk uitschakelen, zodat er geen nieuwe haren meer in kunnen groeien. Deze methode van ontharen is, indien deskundig toegepast, veilig, snel en effectief.

Ontharen door middel van scheren, harsen en epileren is nu niet meer nodig. Zorgen over ongewenst haar zijn met de I.P.L. Ellipse  methode verleden tijd. De behandeling wordt individueel aangepast aan het te behandelen gebied, het huidtype en het soort haar. Het is zowel voor vrouwen als mannen geschikt. Alle plaatsen van het lichaam met ongewenste haargroei kunnen behandeld worden. Bijvoorbeeld gezicht, buik, rug, armen, benen en bikinilijn.

De Ellipse techniek is snel, heeft nauwelijks bijwerkingen en kan bijna alle huidtypes behandelen.
Niet alle haren kunnen in één keer behandeld worden. Dit komt omdat sommige haren groeien, terwijl andere haren “slapen”.
De “slapende” haren gaan pas enige tijd later groeien en kunnen daarom pas later, in de groeifase, behandeld worden. Uiteindelijk wordt ongeveer 90% van de overbeharing duurzaam verwijderd.

Voor het beste resultaat bij een ontharing zijn gemiddeld zeven behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen is minimaal zes weken, afhankelijk van de plaats waar overbeharing behandeld wordt. Er zijn meer behandelingen nodig naarmate de huid donkerder is.

Omdat wij veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit zeer belangrijk vinden, wordt de behandeling uitsluitend uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut.

Kosten
Door de snelheid van het flitslicht zijn de kosten van een ontharing aanzienlijk lager dan elektrisch epileren of een leven lang harsen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden behandeling als het gaat om ongewenste haargroei (hirsutisme) in het gelaat bij vrouwen.

Onze ontharingsbehandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars. Wij zijn aangesloten bij de ANBOS (3052) en zijn in het bezit van een specialisatie ontharingstechnieken en elektrisch ontharen.

De prijs is op aanvraag. Heb je interesse, bel dan 06 – 50 21 43 26

06–50214326
info@schoonheidssalonjeannievervaart.nl
Gerard van der lindenstraat 10
5063 CK Oisterwijk